It's great to know each other

Over ons

Fausto & Banzuzi steunt het Rode Kruis

Ondanks dat wij graag met jullie het leven willen blijven vieren tijdens deze Crisis vinden wij het ook belangrijk en noodzakelijk stil te staan voor anderen die het in deze periode ontzettend moeilijk hebben en of hard getroffen worden. Denk maar eens aan tal van daklozen die nu nog moeilijker opvang kunnen vinden en natuurlijk onze fantastische werknemers in cruciale / vitale beroepsgroepen. Daarom willen wij ons ook inzetten om hun een steuntje in de rug te geven door een gedeelde van de opbrengst te doneren aan het Rode Kruis.

Banzuzi

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik iets wou doen binnen design en architectuur of Chef-kok met het liefst ook een eigen restaurant of een hotel.

Het laatste is het uiteindelijk geworden” maar dan nog zonder eigen hotel of restaurant. Om die droom deels te kunnen verwezenlijken volgde ik de nodige opleidingen en ging hiervoor in de leer bij gerenommeerde bedrijven zoals Hotel Des indes in Den Haag, het Amstel hotel in Amsterdam, Hotel-Restaurant Savelberg in Voorburg, en tal van andere mooie bedrijven. Na mijn opleidingen ben ik me verder gaan ontwikkelen in verschillende keukens en kookstijlen.

Uiteindelijk ben ik door gegroeid naar een positie als Chef-kok. Gaandeweg ontwikkelde ik een eigen stijl van koken, een stijl die past bij mijn gevoel, mijn visie en creativiteit.

Mijn creaties kan je bestempelen als lichte gerechten met frisse smaken, hoge zuren, pepers en specerijen. Ook vindt ik de presentatie enorm van belang, het oog wilt ook wat. De samenwerking tussen Fausto en ik ontstond een paar jaar geleden in de Adam toren. Hier hebben we als collega’s nauw samen gewerkt op de banqueting. Hier hebben we veel van elkaar geleerd wat enorm heeft bij gedragen aan onze hedendaagse kennis binnen het koksvak. Na ons vertrek bij de toren hielden we nauw contact met elkaar wat toe heeft geleid dat er een mooie vriendschap ontstond en nu uiteindelijk zelf business partners.

Fausto

Als Napolitaan en Italiaan zijn eten, de keukengeuren, de gedekte tafel, pizza, passie, gastvrijheid, een goed glas wijn altijd al onderdeel geweest van mijn DNA.
Ik kan niet zonder deze elementen.
Diep in mijn hart wist ik altijd al dat mijn leven in dienst zou staan van de voedingsindustrie. Daarom heb ik mijn oude leven vaarwel gezegd en ben ik mijn passie, mijn droom gaan volgen.

Na mijn opleiding ben ik gaan reizen om mij verder te ontwikkelen en om in contact te komen met nieuwe culturen en nieuwe smaken. Op mijn reizen ben ik ook nieuwe uitdagingen tegen gekomen. Dit alles tezamen heeft mij de kans gegeven om nauw samen te werken met Michelinsterren chefs. Deze ervaring hebben mij niet alleen veel kooktechnieken bijgebracht, maar ook de benodigde doorzettingskracht, de honger naar meer kennis.

Allemaal waardes die het voor mij mogelijk hebben gemaakt om de lange werktijden te vergeten en tevens mij gevormd hebben tot de man die ik nu ben.

In Amsterdam heb ik Pedro leren kennen” hij als Chef en ik de Souschef op de banqueting afdeling in de Adam Toren. We hadden wel even nodig voordat de chemie tussen ons fantastisch was.

Pedro en ik delen de zelfde visie over koken, ingrediënten, en service naar onze gasten. Dit komt deels door onze vergelijkbare werkervaringen die ons hebben gemaakt tot de Chefs die we vandaag de dag zijn.

Mijn kooksteil is voornamelijk Mediteraans, maar ik vind het heerlijk om dit te “mixen” met Zuid-Amerikaanse en Aziatische invloeden. Deze invloeden kunnen een volledig nieuwe smaak en draai geven aan zelfs het meest klassieke gerecht.